понеділок, 21 листопада 2016 р.

Універсальний рецепт

Давно не писала в блог і давно не показувала своїх робіт. А проте в мене вже давно є готова оформлена робота! Це "Універсальний рецепт" за схемою Ксенії Адоньєвої.

Думаю, ви встигли помітити, що я люблю малювати і вишивати чоловіків (або хлопчиків!), достатньо згадати мою епопею з козаками чи сучасного Мамая та гончара за власними схемами, чи мережківські "Сад" і "Колискову для синочка". Ті, кого намалювала, але руки ніяк не дійдуть (і чи дійдуть?) вишити, — Характерник, Максим Залізняк, Тарас Шевченко, Іван Мазепа... На жаль, якісних розробок з чоловічими персонажами у вишивці значно менше, ніж з жіночими. Та проте є схеми, як то кажуть, з характером! Кавоман від Ксенії — одна з таких схем. Я дуже давно мріяла про неї. І в якийсь момент зрозуміла, що хочу зробити цю вишивку у подарунок свекру, який любить каву.

Єдине, що одразу хотілось змінити, — це напис. Якось нелогічно мені здавалось мати такий простий рецепт причепленим на кухні. От список справ — можливо. А ще краще фразу, яка була б одночасно і побажанням, і налаштуванням на щось хороше. "Добра кава — вдалий день!" — найкраще з того, що спадало мені на думку з цього приводу.


Стосовно самої роботи. Розмір у хрестиках 210 х 187. За основу взяла Аїду 18 китайську. Якість в неї не гірша за Zweigart, а ціна нижча. Звісно, на рівномірці виглядало би вишуканіше, та дуже хотілось розпочати роботу, вдома був підходящий відріз канви, тож вирішила його використати. Щодо ниток, то теж обійшлась китайськими СХС замість DMC. Схема легка і зрозуміла, вишивка не спричинила жодних труднощів. Є певна кількість блендів, які наживо дають цікавий ефект. Взагалі шкіра — це доволі складна частина розробки, я вже встигла випробувати це на своєму досвіді. І без блендів ніяк — і з блендами дивно часом. Та врешті решт результат мене порадував!

Вишивала довго, розпочала в лютому — закінчила у жовтні. Насправді, якби я не відволікалась на інші роботи і схемотворчість, можна було би впоратись за місяць-півтора.
В оформленні картина вийшла чималенька. Забула поміряти лінійкою, тож просто повірте.
Однозначно можу порадити цей сюжет тим, хто, як і я, шукає чоловіків... у вишивці!



2 коментарі:

  1. Ще один гарний "чоловічий" сюжет у вишивці. Їх дійсно не вистачає.Картина асоціюється з Англією 20 століття. Чомусь згадався Джеймс Герріот

    ВідповістиВидалити
  2. Чудовий вийшов подарунок!
    Якби я своєму чоловікові вишивала, вишила б рецепт :-) І це було б точно про нього.

    ВідповістиВидалити