четвер, 21 травня 2015 р.

Кулон "Листя винограду". Перша спроба

Останні дні чомусь не хочеться вишивати поточні процеси, але ідеї все одно не полишають мою голову. Наприклад, придумала, що можна пошити з користю та для навчання:) Але то поки тільки в думках. Я вже мовчу, що ніяк руки не дійдуть зробити ремінець для сумочки з фермуаром, яка вже кілька місяців жде, щоб я вам її показала. Та сьогодні мова про дрібницю. Чим зайняти себе, щоб мати швидкий і гарний результат? Спробувати зробити прикрасу, скажімо, кулон!

Дуже мені подобаються кулони і брошки з вишивкою. Та чи я погано шукала, ніяк не знайду, як саме їх виготовляти. Вирішила на пробу купити заготовку для кулона (мідну). Пару днів шукала, що б таке вишити розміром не більше 2 см. Навіть спробувала мікровишивку на рівномірці, але кинула цю ідею, бо ледь не зламала очі (заразом на майбутнє зробила висновок, що не варто захоплюватись так званими петітами у створенні вишивальних схем, бо то не для моїх очей, хоча на зір ніби не скаржусь).
Зупинилась на книзі Веронік Ажинер "Садові квіти, вишиті хрестиком", яку я свого часу купила в Ашані за смішні 40 гривень з копійками. Там багато гарних сюжетів, але ж мені треба було щось геть дрібне! Виноградне листячко задовільнило мої скромні вимоги.


Для об’єму використала прокладочку з синтепону, далі зробила "бутерброд" з овальної картонки, синтепону і вирізаного з запасом тканини вишитого мотиву. Стягувала нитками. Та чи зробила це не дуже ретельно, чи занадто м’яка картоночка в мене, чи замалий запас, але в готовому варіанті мені не дуже подобається, як виглядає контур, дещо кривий вийшов. Клеїла на універсальний "Момент". З одного боку клей виліз, теж охайності не додало. Та це лише перша проба, де я намагаюсь зрозуміти, як робити подібні речі в принципі. Якщо ви зможете щось підказати — буду вдячна. Ну, а мій кулончик ближче виглядає так:

7 коментарів:

  1. Нежно получилось.
    А по поводу аккуратности оформления... то практиковаться надо больше, я так думаю. Сделать кулонов с десяток и одиннадцатый будет практически безупречным. ;-)

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. дякую, я теж думаю, що треба руку набити, що називається.

      Видалити
  2. Все одно дуже гарно вийшло! :) Як би ти сказала, то я б і не звернула увагу на трішки нерівний край ))) Зато видно, що то ручна робота ;)

    ВідповістиВидалити
  3. Здравствуйте, Александра) вы у меня в блоге вопрос задавали. Отвечаю: именно моя основа специальная для вышивки, поэтому там все так ровно. Вышивка туда вставляется без проблем. Но такие у нас не продаются( основы как у вас я тоже пробовала. Действительно очень сложно сделать ровно с первого раза. Посмотрите мой лавандовый комплект, там хорошо видно огрехи. Надо тренироваться хорошо натягивать вышивку на карточку. А про саму вышивку у вас вышло мило и аккуратно. Желаю вам творческих успехов :)

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. дякую за увагу. На жаль, не знайшла у нас в місті під вишивку заготовки(((
      що ж, буду тренуватись:) Подивлюсь лаванду піду:)

      Видалити
  4. Доброго дня! Теж захоплююсь вишитими кулонами. Але буду вишивати вперше. Замовила набір для кулона, там має бути випукле шкло, на яке натягують тканину. Але зараз шкла нема. Тому або зроблю плоске, але буду мучитись ))

    ВідповістиВидалити