неділю, 17 травня 2015 р.

Моя друга "перша" нагорода, або дві анкети в одному пості

Чому така дивна назва? Бо першу нагороду від Анни (Handmade Stuff) я отримала ще в листопаді, але закрутилась якось, що й забула відповісти на питання і передати естафету далі. Аж ось нещодавно мій скромний блог нагородила вже Наталка (Замальовки вишивальниці), я знову отримала порцію цікавих питань. Отже, цього разу не відкладатиму надовго, а відповідатиму майже по гарячих слідах. Об’єднаю дві анкети в одну:)
Анна питала про таке: 
1. Как Вы пришли к блоговедению?
Захотілось описувати свій рукодільний досвід так, як того бажає моя душа, найлегше для цього — створити блог.
2. Блог для Вас это хобби, способ самовыражения, работа (доход), удовольствие?
Наразі це спосіб поділитись своїми рукодільними експериментами, досягненнями і пошуками.
3. Расскажите, какими видами рукоделия владеете, увлекаетесь, а что мечтаете освоить?
Лишень півтора роки тому відкрила для себе вишивку хрестиком. Приваблює також шиття сумок, іграшок, аксесуарів, але в цьому напрямку я абсолютний новачок і зрідка роблю перші кроки. Та й те, почуваюсь, мов сліпе кошеня:)
4. Предпочитаете мелкие работы, или любите глобально-масштабные проекты?
Зараз маю в процесі одну глобальну (як для мене) роботу, відчуваюсь, що не скоро зважусь на щось подібне. Маю стільки вишивальних планів, що, відверто кажучи, шкода часу на вишивання монументальних робіт.
5. Оформлением работ занимаетесь сами или доверяете профессионалам, друзьям? 
Вишиті картини оформлюю в багетці. Був досвід, коли сама оформила невеличкі роботи, але, не знаючи, як це робити правильно, в результаті зіпсувала канву. Тобто переоформити ці роботи не вийде, якщо раптом захочеться.
6. Хомячите? Размеры запасов? Есть любимые фирмы-производители? Книги/журналы по рукоделию любите? А рукодельные гаджеты - спец.штучки, для души и процесса, ножнички, пяльцы-рамки/снапы, органайзеры.... Как организовали хранение запасов?
Дуже цікаве питання. Як і багато хто, навіть слова такого "хом’якоз" не знала, поки не зареєструвалась у спільнотах вишивальниць. Але ніяких особливих запасів я не мала довгий час, поки клятий долар не поліз угору. Тоді вирішила придбати кілька наборів від Dimensions, які давно подобались. Загалом у скриньці маю з десяток наборів, трошки тканин, ниток. Хотілося б мати DMC, але з цими цінами вирішила вишивати китайськими СХС. Так, синтетика, так, в роботі дещо вередливіші. Але різниця в ціні надто суттєва. Тому потерплю ці незручності.
7. Какой стиль/направление в вашем любимом рукоделии близок? Шебби, винтаж и т.п. имею ввиду. Предпочитаете ли конкретные направления в рукоделии - люди, цветы, абстракция, узоры?
Люблю квіти, пейзажі, натюрморти. Раніше думала, що не вишиватиму людей. А ні. Вишила вже двох хлопців, зараз в роботі козаки. Отже, все залежить від настрою. Зрозуміла, що може зачепити будь-який сюжет.
8. К чему стремитесь в рукоделии? Есть мечта, цель, идеал, большая/сложная работа?
Вишивка для мене — як медитація. Це спосіб відволіктись, зосередитись на чомусь прекрасному. Я роблю це, перш за все, тому, що це приносить мені задоволення. А вишивальні плани міняються, залежно від настрою і поточних бажань:)
9. Как относитесь к дарению рукодельностей? Любите дарить/принимать в качестве подарка рукодельные вещицы? 
Якщо йдеться не про картини, я все ж таки люблю практичні, функціональні речі. Хоча трапляються і милі дрібнички, які просто радують серце. Люблю дарувати щось зроблене власноруч і радію, коли вдається вгадати, що може справді потішити людину.
10. Как ваши близкие и друзья относятся к вашему увлечению рукоделием? Понимают, мешают/помогают, смеются? ;)))
Всі ставляться по-різному. Дехто вважає вишивку марнуванням часу. А дехто щиро захоплюється. 
11. Чем увлекаетесь помимо блогожизни? Кулинария? Любите читать? Книги, журналы, электронные версии или бумажные? Путешествия? Дача/цветы?
Ціную творчість у будь-яких проявах, тому підтримую різноманітні культурні та просвітницькі проекти у своєму місті. Почитати про це можна на сайті "Своєрідного Кола" — об’єднання небайдужих творчих людей.

А тепер питання від Наталки:
1. Що надихнуло на створення Вашого блогу?
Вже відповіла вище:)
2. Звідки Ви родом та що є саме цікаве у вашому місті/селищі/районі/області?
Народилась і живу у Запоріжжі. Люблю його за Хортицю, надзвичайне місце сили.
3. Чи Ви подорожували світом і що саме найбільше Вас вразило? Або якщо ні, то де були у межах України і що запам"яталось?
Я обожнюю подорожувати, хоча роблю це не так  часто, як хотілося б. Мені пощастило відвідати Париж, Краків, Барселону, Будапешт... Але жодним з цих міст я не встигла насолодитись у повній мірі. Та й Україною не дуже поїздила. Хочеться надолужувати:)
4. Що Вас надихає у житті?
Надихаюсь почуттям любові. Глобальної. До Всесвіту. У всіх його проявах. Коли в серці є це почуття — хочеться творити, розправляються крила і всі негаразди відступають на другий план. Мені здається, що в подібні моменти моє життя набуває сенсу.
5. Враженні від останнього переглянутого фільму і що це була за стрічка?
Найостанніше — це серіал "Бывает и хуже". Насміялась від душі. Американська типова родина: тато, мама, три дитини різного віку. До головної героїні виникла шалена симпатія. Попри комедійність сюжету, у кожній серії було над чим замислитись доволі серйозно. Взагалі люблю такий жанр, коли у легкій формі говорять на складні теми.
6. Три найкращі риси Вашого характеру і чому?
Вміння поставити себе на місце іншої людини, здорова частка пофігізму, і, як не дивно, оптимізм. Все це допомагає мені жити:)
7. Хто Ви по професії і чи реалізовані Ви у ній?
За фахом я фізик. Люблю і поважаю науку. В жодному разі не шкодую, що обрала саме цей шлях у вищий освіті. Та далі в цьому напрямку не пішла. Працювала у школі, тепер у відпустці по догляду за дитиною. А декрет  частенько розкриває інші сторони особистості. От, вишивати почала))) 
8. Який самий пам"ятний спогад з Вашого дитинства?
Спогадів доволі багато. Зараз чомусь пригадалось, як ми у бабусі в селі любили сидіти на липі і теревеніти з діловим виглядом, як дорослі, про те, як "раніше добре жилося", шо проїзд був 2 копійки, ковбаса по 2.20... Жах:) Липа, до речі, в нас називалась "дерево серьезных разговоров"
9. Як рідні сприймають Ваші захоплення?
Про це вже вище.
10. Що може викликати посмішку на Вашому обличчі?
Кумедні вибрики моїх дітей.
11. Щоби Ви собі побажали на майбутнє?
Перемоги Добра.

За правилами я мала би передати анкетну естафету далі, написавши свої 11 питань і назвавши 11 рукодільних блогів, авторам яких я ці питання ставлю. Та, виходячи зі свого досвіду (то лінь, то забула, то не до того), не писатиму ніяких списків, дівчата, а просто спитаю тут, і як захочете, зможете відповісти у коментарях, а я буду рада прочитати і дізнатись про вас більше:)
Отже:
1. Що для вас вишивка і рукоділля взагалі?
2. Як ви відкрили для себе рукоділля?
3. Що вас надихає і в кого ви вчитеся?
4. Які ваші улюблені сюжети, виробники, автори?
5 Над чим працюєте зараз і що маєте у планах?
Дякую за увагу до мого скромного блогу, заходьте ще, завжди рада відгукам, порадам та ідеям:)

4 коментарі:

  1. Ооу, дякую Сашуль, все ж таки цікаво щось прочитати про людину цікавенького))) Особливо про липу оцінила!)))) У нас колись шовковиця була "хатиною білочок". Чого саме білочок, не знаю, але факт такий був!😀

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. а у нас не шовковиця, а шовкун, бо на ньому плодоносили тільки окремі гілки

      Видалити
  2. Большое спасибо за ответы, интересно почитать, узнать человека поближе!
    У Вас очень красивые работы, такой веский старт, я бы сказала, и не подумаешь, что так недавно увлеклись вышивкой! Дим люблю и я)
    Хортицу обожаю, надеюсь, удастся приехать еще не раз.
    приходите и в косметический блог, вдруг понравится - anna-beauty-stuff.blogspot.com
    ;)

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. дякую на доброму слові.
      Зазирну і у косметичний блог, хоча в цій темі я точно повний профан і ледар))))

      Видалити