пʼятницю, 22 грудня 2017 р.

Івасик Телесик

Це була моя мрія. Моя найперша схема, я навчалась у Ксенії Адоньєвої і цю схему я перероблювала десятки разів, але, зрештою, кинула. Точніше залишила "відлежатись". І це тривало три роки...

Художниця Катерина Штанко

Та наводячи порядки у папці зі своїми роботами, я час від часу натрапляла на свої минулі спроби. І якось миті зрозуміла, що "досить терпіти"! Треба закрити цей гештальт.
Зустрічайте мого Івасика Телесика за мотивами ілюстрації дивовижної художниці Катерини Штанко. Сюжет цієї казки мене завжди приваблював. Мені подобається кмітливість Івасика! І розповідаючи цю казку своєму синові, я завжди звертала увагу, що, мовляв, зло можна перемогти не лише силою, а й розумом. Саму ж ілюстрацію я люблю довго роздивлятись. Так подобаються деталі: яскраві пташки, Зміївна десь за лісом, матуся на березі річки, човник Івасика, сам замріяний і усміхнений хлопець, бабки-вертольотики, що кружляють в повітрі... Та коли я почала робити цю схему вдруге (так, я вирішила не виправляти стару схему, а робити з нуля), я усвідомила, що для новачка це була складна задача. Власне, тоді я з нею і не впоралась. Можу для порівняння показати старий скріншот, який колись мені здавався дуже гарним:))
Перший — НЕВДАЛИЙ — варіант схеми
У новій схемі, окрім хрестика, напівхрестика в одну і дві нитки, бекстітча і французьких вузликів, буде ще кручений шнурок (мотузочка, до якої прив'язаний дзвіночок) і трохи бісеру для оздоблення човника. В крила бабок можна додати блискучу ниточку, але я це не писала в ключі, залишаю простір для фантазії вишивальниць. Риболовська сітка — бекстітч у дві нитки, але, знову ж таки, можна взяти Perl. Вишивати можна на світло-блакитній канві. Це додасть насиченості небу і річка набуде глибини. Але і на білій основі теж буде прийнятно, зрештою, зашив повний. Розмір 300 х 157 хрестиків. Кольорів багато: 73 чистих, 5 змішаних. Палітра, як завжди, DMC, але можна сміливо купляти бюджетні Peri. На виставку ми комплектували ними набори, і самі теж спробували у роботі. Враховуючи різницю в ціні, цілком хороші бавовняні ниточки. Вузлики трапляються, але можна пережити:)
Схема "Івасик Телесик"

Процес створення схеми

Щоб придбати схему, пишіть мені, скориставшись контактною формою. Вітаю з прийдешніми святами, і нехай усі казки у вашому житті будуть добрими!:)

4 коментарі:

  1. Схема вийшла чудова! І вишивається з величезним задоволенням, хоча теж - не для новачка. Суміш півхрестиків та хрестиків, досить складний бекстіч, - можна сміливо стверджувати що вийшла схема "класу" Діменшенс :). А найбільше мені подобається, що, на відміну від Діма, наявність живності у схемі обґрунтована, і дійсно, дає змогу вишивальниці проявити себе.

    ВідповістиВидалити
  2. Slot games primarily based on popular motion pictures, television exhibits, games, and 솔카지노 musicians are all the fad. For instance, the board game Monopoly has its own slot game. Also, the popular leisure present WWE has a success slot game with 5-reel, 3-row, and 20 paylines.

    ВідповістиВидалити