пʼятницю, 15 грудня 2017 р.

Рибалочка

Сьогодні покажу нову схему, яку я зробила буквально за кілька днів, але довго не показувала, оскільки вона брала участь у конкурсі у пабліку "ЯВышиваю".

Художник Archibald Thorburn (1860-1935)


Рішення створити цю схему прийшло доволі спонтанно. Темою конкурсу був "Реальний світ", тобто зображувані істоти і об'єкти мають бути реальними, а от інтерпретація на розсуд авторів. Мені захотілось зіграти на контрасті: яскрава пташка і графічне тло. За основу взяла ілюстрацію Арчибальда Торбурна (1860 — 1935). Та моя схема вийшла, що називається, "за мотивами".
Поки малювала, дізналась, що птах-рибалочка (Alcedo atthis) є зимовим птахом, селиться біля водоймищ, в різних культурах вважається "райською пташкою", завдяки своєму яскравому пір'ячку.
А тепер параметри схеми. Розмір схеми у хрестиках 100 х 146, використано 30 чистих відтінків муліне DMC + 2 змішаних. Стібки: хрестик, напівхрестик в одну і дві нитки, бекстітч. Колір основи рекомендую світло-бежевий, кремовий.
Рибалочка
Творчий процес
Також з радістю і задоволенням покажу, як мій рибалочка виглядає у відшиві. Дякую Інні Філіповій за фото і за рівненькі хрестики (і напівхрестики). 










5 коментарів: