середу, 18 жовтня 2017 р.

"Хитра синиця" і багато іншого, про що я мовчала:)

Як давно я не писала в блог. Але це зовсім не означає, що моє рукодільне життя зійшло нанівець. Навпаки! Весь цей час воно було настільки бурхливим, що не мала часу складати до купи слова. Та зрештою колись треба виправити цю ситуацію.


Почну одразу з головного. З "Хитрої синиці" і участі у виставці HandMade Expo - 2017, яка відбувалась 27-30 вересня у Києві. Хто слідкує за моїми новинами вконтакті (де я зараз майже не оновлюю сторінку, але основне все одно пишу), а також на новоствореній сторінці на фейсбуці (це спільна сторінка для чотирьох дизайнерок, про це трошки нижче), а також в інстраграмі, ті давно в курсі подій. І про те, що ми з дівчатами Євгенією Колесніченко, Наталією Дервіш і Ксенією Вознесенською об'єднались у гурт вільних дизайнерок і разом представили нашу творчість на спільному стенді у Києві. І про те, що скоро в нас запрацює сайт. І про нашу серію схем "Україна в серці", якій варто присвятити окрему тему, що я і зроблю трошки згодом. Але для історії і для порядку я мала зафіксувати все це в блозі.
Фотографії з виставки можна подивитись у нас в інстраграмі. А тут хочеться написати про особисті враження.
По-перше, коли навесні Женя і Ксеня запропонували разом іти на виставку, а я легко погодилась, ніхто з нас не уявляв, у яку пригоду все це виллється. Згодом до нас долучилась Наталка, і якби сама я, можливо, вже й дала задню, та разом це стало неможливо. Наш затишний чатік не замовкав цілими днями: де взяти тканину, яку тканину, скільки тканини, які робити набори, а які схеми, а що не робити, а що придумати, голки, органайзери, пакети, а як будемо вішати роботи, а, може, замовимо футболки, а обкладинки, а папір... Коли підготовка увійшла в активну фазу нарізки ниток і комплектації наборів, кожна з нас інколи забувала поїсти за цілий день. А під кінець вересня особисто мені вже важко було дивитись на нитки, вони мені снились...
Але найцікавіше було попереду. Десятки людей, знайомих, віртуально знайомих і взагалі незнайомих, компліменти і критика, піднесення і втома, розчарування і надії, все це за 4 дні таким щільним потоком вражень увірвалось у життя, що зараз, озираючись назад, можу сказати лише: це було круто! Дякую! І хочу ще!
З нами просто неможливо не почати вишивати:)
Доведено чоловіком Наталки Дервіш))
По-перше, дякую нашій дружній зграйці веселих синичок і найкращій групі підтримки в особі наших чоловіків. Гуртом дійсно не лише батька можна бити, а й всесвіт підкорювати, почавши хоча би з київської виставки:))) Також безмежна подяка всім майстриням, які спеціально для виставки спішили вишити роботи за нашими схемами, а також надали раніше вишиті картини, і наш стенд вийшов дуже цікавий і різноплановий. Українська тематика, зима, квіти, діти, маленькі і великі сюжети, і багато іншого... Дуже важко було розвісити роботи так, щоб і за розміром, і за тематикою, і нікого не образити. Ми щиро вважаємо, що кожна з представлених на стенді робіт була варта того, щоб бути розміщеною на рівні очей і з окремим світлом. Але, на жаль, простір мав свої обмеження. І все ж таки ми дякуємо вишивальницям за позитивні відгуки у мережі, дуже приємно було, коли до стенду підходили зі словами: "Ми побачили про вас в інтернеті і прийшли спеціально подивитись і познайомитись!" Було радісно бачити очі відвідувачок, які, мов діти, тішились невеличкій схемі синички, яку ми дарували на виставці. Перші фото оформлених синичок вже можна подивитись у нас в альбомі на фейсбуці.
"Синички" з Людмилою Бережною, роботи якої
були на нашому стенді, і Світланою Січкар
На виставці ми були сусідами зі Світланою Січкар. Я дуже люблю пару папуг, яку колись за її схемою вишила для брата, а тут трапилась нагода роздивитись ближче Світлана, як стріляний горобець, ділилась з нами досвідом участі у попередніх виставках і взагалі дизайнерської діяльності. Було радісно розвіртуалитись з Катериною Бесперстовою, яка створила для нас серію ілюстрацій "Україна в серці", Тетяною Драгановою і багатьма-багатьма іншими.
Команда "синичок" з Катериною Бесперствою, Тетяною Драгановою
і Наталкою Олексишиною, яка вишила мою "Натурницю"
На весняну виставку ми маємо плани і ідеї, які, сподіваємось, вам сподобаються. А поки нагадую, що маємо трохи наборів, може, кому що треба, то дивіться:)
Незабаром я розкажу про серію "Україна у серці", а також про всі свої вишивальні недоробки. Дякую, що зазираєте у блог, де б я ще стільки слів могла писати))

8 коментарів:

  1. ООх, дякую за цей пост! Повернула мене в блог))))
    Дякую за враження, за пост! І за фоточку!!! Обіймаю і чекаю навесні! Ну, взагалі я тебе в Києві постійно рада бачить, якшо шо...)))))

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. та я сама в Люди Бережної свіжий допис прочитала і думаю, треба вертатись в блог)))

      Видалити
    2. та да.... бо шось я скучила наче))))

      Видалити
  2. З вялікай цікавасцю пільную вашу суполку ў сеціве ( па- украінску -- у мережах), падпісана на вас на ФБ і з радасцю гляджу на вашы ўсмешлівыя твары ў блогу. Зазапляюся вашымі талентамі! Шкада, не так лёгка за працаю і клопатам прыехаць у Кіеў ( а я ў Мінску) і пазнаёміцца з вамі асабіста. Поспехаў вам, сініцы!

    ВідповістиВидалити
  3. Яка ж гарна і цікава стаття! Ця виставка залишила для кожного, хто там був приємні спогади! Ви дуже добре підготувалися! Чекаємо весняної виставки за участю Синичок!І да, повертайся до блогу!З задоволенням буду читати нові дописи! Дякую!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Ой, та треба вертатись, але я останнім часом як партизанка і у вишивці, і в розробках)))

      Видалити
  4. Ви молодці!!! Була і я на тій виставці (приємні спогади), бачила ваш чудовий стенд. Все дуже сподобалося. Натхнення вам, сил і до зустрічі на весняній виставці)

    ВідповістиВидалити