середу, 12 липня 2017 р.

Математична сумка

Ще кілька місяців тому я придбала на Aliexpress тканину з принтом, який з перших секунд полонив моє серце. Я ж бо фізик за освітою, а принт хоч і не з фізичними формулами, та математикою мене теж не налякати (було колись))). Тому ще тоді я вирішила, що пошию собі сумку з цього льону. 
Льон виявився не дуже цупким, нагадував щось середнє між марлею і мішковиною. Твердий дублерин зрештою цю проблему розв'язав. 
Перед шиттям я випрала відріз і попрасувала. І в цей момент з'ясувалось, що тканина, схоже, просочена чимось і це щось добряче мені попсувало праску, на якій утворився клейкий шар, і праска стала липнути до матерії... Як боротися надалі з подібними випадками, підкажіть хто знає? 
Щодо підкадки, то мені хотілось, щоб вона була яскравою і контрастною порівняно з "математикою". Вибір упав на помаранчевий льон з того ж Aliexpress. По фактурі він був значно м'якішим і доволі тонким. Продавець запевнив, що тканина не линятиме, але перед шиттям її варто випрати, щоб вона трохи позбулась "зайвої фарби".  Я так і зробила. Колір трохи зійшов, але все одно лишився яскравим. 

Та довгий час я не могла наважитись узяти машинку і приступити все ж таки до сумки. Спершу думала піти шляхом найменшого спротиву і пошити щось на зразок еко-торби з двома ручками і без кишень та застібки. Але поміркувавши, вирішила, що хотіла би таки, щоб сумка закривалась і мала пару кишеньок. В якусь мить, прокинувшись зранку і надихнувшись майстер-класом Анастасії Арбузової, я сіла за машинку. 

Докладно розказувати про те, як минув мій день, я не буду. Технологія гарно описана у Анастасії, я, в основному, старалась дотримуватись неї. Від себе додала накладну кишеню, оброблену косою бейкою з того ж помаранчевого льону. Ідея з квіткою виникла, щоб замаскувати неохайний кут (пороти вже не було сил). Квітку робила "з довідником Стеля", простіше кажучи, від балди:) Середина — це ґудзик, обтягнутий чорною тканиною. А вийшло в результаті дуже мило. Я ж дівчинка, ось мені і квітка!))


Дуже старалась, щоб строчки були рівненькими, виходило це з перемінним успіхом. Загалом я задоволена і виходити в люди мені не соромно з цією сумкою, навіть незважаючи на недоліки. Сподіваюсь, інтерес до шиття не згасне і я з часом відпрацюю навички охайного шиття. А поки тішусь результатом і навіть випробувала сумку у триденній подорожі до Києва. Їхала, не обтяжуючи себе речами, і все, що мені було потрібно, вмістилось у сумочку. 



Буду рада почути ваші думки і особливо зауваження майстринь, які мають досвід у шитті. Постараюсь врахувати ці зауваження у майбутньому. 

9 коментарів:

  1. Гарно вийшло) Сашо, можливо, прасувати через марлю або з ізнанки? Чи то наскрізь чимось просочена?

    ВідповістиВидалити
  2. Дуже мила дівоча торбина вийшла! І квіточка така гарна!

    ВідповістиВидалити
  3. Олександра сумка ФАЙНА! Не можу назвати себе дуже вправною майстринею (теж косяки бувають), але шию багато, то можу сказати, що сумка винонана на дванадцять балів!!! Обов'язково ший далі не кидай!

    ВідповістиВидалити
  4. Дуже симпатична у Вас торбинка! Яскравий акцент квіткою робить її дуже святковою!

    ВідповістиВидалити