суботу, 20 лютого 2016 р.

Різдвяний чобіток (схема)

Незвичне і цікаве замовлення нещодавно я закінчила. Оскільки вишивка за цією схемою буде не так скоро, як хотілося би мені (а в мене ж нетерплячка, як же все вийшло!), то я просто покажу вам, над чим працювала останні пару тижнів.
Принесли мені ось таку картинку. І не просто картинку, а запропонували зробити з неї різдвяний чобіток (по типу Dimensions, наприклад).
Художниця Надія Старовойтова
До акварельних панночок Надії Старовойтової я давно маю слабкість. Але ж тут така погана якість зображення. Та і як його вписати у формат чобітка? І все ж таки авантюризм і бажання спробувати переважили.
Я і друг мій фотошоп
Звісно, малювати схему довелося практично, спираючись на "довідник Стеля", себто від балди і як бог на душу покладе. Бо, повторюсь, вихідне зображення вдалося знайти лише в такій невтішній якості. Тому справедливо сказати, що схема вийшла за мотивами, і оригіналу відповідає доволі умовно. Та процес мене захопив настільки, що я навіть закінчила роботу раніше передбачуваного терміну мало не на тиждень.
Процес схемотворчості
Отже, параметри схеми вийшли такі:
Розмір у хрестиках: 174 х 269. Використано 40 відтінків у палітрі DMC (в т.ч. 2 змішаних кольори). Техніки: хрестик, напівхрестик, лічильний бек (зовсім трошки дрібного на пальцях). Замість жовтого беку можна використати металік. Також можна вишивати на канві з люрексом. Рекомендований каунт — 16.
Одразу зазначу і, ймовірно, декого розчарую: схема НЕ ПОШИРЮВАТИМЕТЬСЯ, бо це індивідуальне замовлення. Та, може, пізніше, коли буде час і відповідний настрій, я ще повернусь і до панночок, і до парубків цієї художниці. Принаймні, за натхненням повернусь точно!
Різдвяний чобіток (схема не поширюється)

14 коментарів:

  1. потрясающе!!

    и как жаль, что схемка не будет продаваться :((( плак

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. дякую!
      шкода, звісно, та я подумаю, може, щось подібне зроблю з часом. Мені дуже сподобався цей досвід

      Видалити
  2. Краса... Дуже!
    Шкода, що індивідуальне. Бо так мало чобітків саме укаїнських...

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. якщо трапиться картинка підходяща, можна мені надсилати, буду дивитись. Бо дійсно чобітків з нашим колоритом не те що мало... А вони є взагалі?

      Видалити
  3. чудовий чобіток. пощастило ж комусь вишивати цю красу!

    ВідповістиВидалити
  4. О це краса!!!!!!!!!!! У кого то получится, чудовий чобиток!!!!

    ВідповістиВидалити
  5. Який чудовий український чобіток! Я би вишила!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. у мене в планах створити щось подібне, але таке, щоб я вже могла продавати ширшому колу:) на жаль, цей — без поширення

      Видалити