неділю, 2 листопада 2014 р.

Акварельні панночки Надії Старовойтової

Якось натрапила я в мережі на дивовижні акварелі Надії Старовойтової. І подумала, як було би добре створити за ними вишивку! Виявилось, що подібна думка виникла не лише у мене.

Наприклад, я знайшла, щоправда, вже зняті з виробництва, набори фірми "Золотое Руно" (КП-001 і КП-002, дизайнер Надія Сафронова). Порівняйте розроблену схему і відповідні першоджерела!

   
Весна
        
Літо
Як на мене, літо в дизайнера вийшло краще, але все одно в обох випадках у вишивці втрачається обличчя дівчат. Через це свого часу я таки утрималась від купівлі цих наборів, хоча знайти їх в інтернет-магазинах ще можна. 
А ще зустріла ось таку вишивку, я так розумію по схемі з журналу.


А ось розробка мого улюбленого українського виробника ТМ "Мережка", яка сподобалась мені значно більше. 

 
Святкова хустка

І якщо не помиляюсь, незабаром у "Мережки" має з’явитись ще як мінімум один набір за мотивами акварелі Старовойтової. Це не може не тішити, бо особисто мені бракувало подібних сюжетів, легких, невимушених, своєрідних, українських і при цьому зовсім не шароварних. Особливо зараз, коли на хвилі патріотизму починають штампувати безліч непотребу в національній обгортці, в тому числі, і на вишивальній ниві, тож хочеться, щоб якісних розробок було якомога більше.


Немає коментарів:

Дописати коментар