неділю, 10 січня 2016 р.

Політ

Людина завжди заздрила птахам і мріяла літати. Крила — символ свободи, натхнення, любові. Не дарма ми кажемо, що щастя дарує нам крила і будь-які висоти здаються досяжними.

Так співпало, що вчора я дочитала роман грузинського письменника Дато Турашвілі, заснованний на реальних подіях, "Покоління джинс. Втекти з СРСР". Про невдалу спробу здобути свободу. Про викрадений літак. Про зламані крила і долі.
А сьогодні — Олена Лагєрєва прислала фото вишитої роботи за моєю схемою, яка має назву "Політ" (за мотивами ілюстрації Susan Crouch). Певною мірою, символічно, що саме з польоту розпочинаються публікації нового року в блозі. Адже тема свободи — дуже визначна для мене, дуже особиста. Хочу побажати всім, хто вишиватиме моїх лебедів, щоб їхній політ був високим і натхненним. І тому, хто вже пізнав подих свободи, ніколи не захочеться вертатись у клітку, з якого б золота вона не була зроблена (а найчастіше навіть і не з золота...)
Процес створення схеми
120 х 74 хрестиків
Канва темно-синя
26 кольорів DMC
Хрест, напівхрест, бек, французькі вузлики
Для придбання схеми — пишіть у приват
Схема Олександри Сергієнко (Кульбабки)
Вишила Олена Лагєрєва
Було цікаво і складно створювати дану схему. Найбільше попітніти довелося з фоном, в результаті, маємо чергування напівхрестика і хрестика. Таким чином я намагалась створити ефект акварелі, який присутній в оригінальному зображенні. Сподіваюсь, вишивальницям буде приємно працювати зі схемою. А дивлячись на вишивку Олени, я думаю, чи й собі вишити цей парний політ? А ви як гадаєте?:) 

5 коментарів:

  1. Сашо, чесно, я просто щаслива спостерігати за становленням вашого таланту у створенні схем. Важко пояснити, але для мене особисто це багато значить у інших, не тільки вишивальних сферах, мого життя. Чекаю, коли з"явиться "моя" схема у вас (як оті маки, одні з перших, які я не можу, на жаль, придбати у вас через зазначені вами причини). У разі чого - "пользуясь случаем"))) - обожнюю кульбаби і сонце, але ще не бачила схем, щоб вразили у серце. Може, щось надихне кульбабку на кульбаби? Можете сприймати це як індивідуальне замовлення, якщо треба, то я почекаю і спостерігатиму за вашими новими звершеннями.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Дякую, Інно, на доброму слові:) Маки — хочу, в першу чергу. вишити сама. А там видно буде...
      Ну, і Кульбаби — моя слабкість. Шукаю сюжет

      Видалити
  2. Саша, лебеди шикарные, а фон!! Мне кажется тебе удалось передать легкость акварели в своей схеме! Отшив лебедей очень красивый, и фото такое гармоничное к самой вышивке.
    Пусть твой год, начавшийся с поста про свободу и будет таким! Свободно парящее к высотам творчество и, конечно же, личная свобода, все то, что ты вкладываешь в это понятие! Удачи тебе в наступившем году!

    ВідповістиВидалити