четвер, 31 грудня 2015 р.

Любові і натхнення!

Добігає кінця 2015 рік. Яким він був для "Своєрідного Кола" і для мене особисто, можна прочитати тут. А в цьому блозі хочу пару слів сказати про вишивку. 
Цей рік для мене виявився визначним. Адже навчитись робити схеми я хотіла одразу, як тільки взяла до рук голку з ниткою. І давно запримітила можливість повчитись у Ксенії Адоньєвої, бо на той момент вона була єдиним дизайнером, який вчив новачків премудростям схемотворчості. Щоправда потім довго все не співпадало в нас, були особисті на те причини. А ще пізніше почалася війна, і я, відверто кажучи, сумнівалась. Та зваживши всі "за" і "проти", все ж таки вирішила записатись до Ксенії на індивідуальний курс, про що зрештою анітрохи не шкодую. Мене надихали як її власні роботи, так і роботи її учениць (одна тільки Катерина Волкова чого варта!).
Признаюсь, я досі не закінчила свою найпершу схему. Зате першою завершеною і такою, яку Ксенія високо оцінила з професійної точки зору, була моя "Квітка пам'яті". Дівчата-україночки розуміють, що значить для нас цей символ, цей мак і вежа Донецького аеропорту. Я створила схему і вишила свою квітку на одному подиху... Ксюші я дуже вдячна за секрети і поради, за критику і підтримку. Адже, по суті, без її наставництва не було б всіх моїх інших схем, зокрема, і "Козака Мамая", і "Максима Залізняка", і "Натурниці" (яку в процесі творення доводилось перероблювати суттєво!), і багатьох інших.
"Квітка пам'яті", вишиває Наталія Лісовенко
Цей рік, як і попередній, вкотре переконав мене, що не існує "дружби народів", це популізм і окозамилювання, зате можлива дружба окремих людей. Я би хотіла, щоб кожен з нас в наступному році став кращим, мудрішим, відповідальнішим, дорослішими. І тим, хто читає мій блог, я хотіла би побажати любові і натхнення. Коли я кажу, що вірю в Україну, то це означає, що я вірю в її людей. Хороших, небайдужих, натхненних, самовідданих, талановитих, чесних, відважних, закоханих. З ними Україна обов'язково переможе. На всіх фронтах. 
А нам, залюбленим у вишивку, цікавих сюжетів і легких хрестиків!

2 коментарі:

  1. Цей рік був тяжким, та чудовим одночасно. Маємо бути йому вдячнимі за усе, що він нам дав, то усе пішло нам на користь. Хай наступний рік буде щедрим на різноманітні подарунки.

    ВідповістиВидалити