вівторок, 29 грудня 2015 р.

Грудень 2015: козаки в нитках і пікселях

Давно я не показувала своїх вишивок. Може скластись враження, ніби я зараз більше займаюсь схемотворчістю, ніж безпосередньо вишивкою. Та це враження хибне, і в мене підзбиралось дещо вам показати. Тільки буде це вже у січні, з певних причин, про які теж розкажу пізніше. А поки що...


Сьогодні ж я мушу трохи відзвітувати про свій довгобуд, який розтягнувся вже більше, ніж на рік. Так, так, я досі вишиваю по схемі з "Настуні" своїх козаків. І мені лишилось трохи менше, ніж чверть роботи.
Було
Стало
І от ні, шоб прискоритись та нарешті закінчити цю картину, щоб з чистою совістю розпочати новий творчий рік, а я... Взялась їх малювати. Себто створювати схему. Звісно, я вже навряд чи вишиватиму цей самий сюжет, хоч і по своїй схемі. Але душа просила зробити все так, як мені хотілося б. Принаймні в програмі. І навіть уже є людина, яка буде робити перший відшив. Тож я чекатиму з нетерпінням дізнатись, що з того всього вийшло. 
Наразі, схема 150 х 200 хрестиків (проти 200 х 260 в "Настуні"), 8 чистих кольорів і 3 бленди з них (проти 14 чистих в журнальному варіанті). А також — бек, куди ж без нього. Канву я би радила кремову або бежеву, 16 каунта. Бо фон напівхрестиком і тканина може просвічувати.
Процес створення схеми

Козаки, схема Олександри Сергієнко за ілюстрацією
Сергія Овчаренка
Звісно, порівнювати відшив і скрін з програми некоректно, але, хай там як, ручна промальовка і бек рулять. Сподіваюсь, Наталка Лісовенко, яка взялась за перший відшив моїх козаків, не буде розчарована. Триматиму кулачки! 

Немає коментарів:

Дописати коментар