четвер, 2 липня 2015 р.

Другий рік "на голці"

Всі нормальні вишивальниці-рукодільниці підбивають свої творчі підсумки перед Новим роком, а я роблю це влітку. Вдруге. Бо саме два роки тому, у середині липня, мені так сильно закортіло чогось гострого. Не дивно, якщо зважити на тодішню вагітність:) Але йдеться не про кулінарію, а про голку. І нитки.

Шматочок незакінченої авантюрки
Перший підсумок я робила на одному доволі непоганому російському вишивальному форумі, де тусувалась довгий час. Але оскільки мене там забанили (ггг, за неполіткоректність), то словесні враження я тепер не пригадаю. Та колажик залишився. Це все, що навишивалось за перший рік мого захоплення.
2013-2014
Другий же рік вийшов не менш насиченим, як на мене.

2014-2015
Як бачите, окрім картин, є всілякі дрібнички: медальйончики, чохли і навіть кружка. Три роботи вишиті за власними схемами. До речі, черепашиними темпами, але з інтересом опановую цей цікавий вид творчості — схемотворчість. Дві роботи продала на благодійному аукціоні "Свій за свого". Одна робота по праву може називатись довгобудом — мої козаки. Я не закидую їх надовго і потроху вишиваю, тож мій прогрес насправді більший, ніж тут відображено.
Хотіла відзначити найприємнішу роботу в цьому колажі і розгубилась. Виявляється, я люблю їх усі:)
Логічно було би сказати кілька слів про творчі плани. Продовжу навчання схемотворчості. До Нового року планую закінчити козаків, бо чоловік уже мене підганяє, дуже йому хочеться побачити їх оформленими. Обов’язково вишиватиму наступного року "Мережку" і Dimensions, а також є власні розробки, які треба довести до ума, і, як вистачить часу, натхнення і рук, то теж втілю у життя.
Ну, а новий вишивальний рік починаю з... нової таємниці. Дякую, що заходите в мій блог!

P.S. До речі, для своїх віршів створила ще один блог, долучайтесь, буду рада зворотньому зв’язку.

13 коментарів:

  1. Нефігове надбання за два рочки, з чим тебе і вітаю! Я от, наприклад, зовсім підсумків не підбиваю. А от ти молодчинка!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. та воно якось так цікаво виходить, коли зібрати, що за рік наробила:)

      Видалити
  2. Замечательные работы и за первый год, и за второй!
    А что из "Мережки" на следующий год планируете? У меня есть несколько их наборов, что нравятся, но я не знаю как их оформить после отшива (если купить и вышить)...

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. В мене є натюрморт з гарбузом, хоч не бачила відшиву ще, але, думаю, вийде добре, Мережка себе зарекомендувала все ж таки.
      А ще мені в них подобаються квіти, так, що очі розбігаються, тож, можливо, буде щось квіткове. Щодо оформлення то я не дуже переймаюсь. Зрозуміла, що мені важливіший процес, який приносить задоволення. Результат теж неабияк радує, але готову картину я можу з легкістю подарувати, якщо не бачитиму, як її вписати у свій скромний інтер’єр. Зрештою, для квартири не так вже і багато треба вишитих картин, але чомусь нас тягне і тягне їх вишивати:)))) І в якусь мить кількість картин може перевищити кількість доступних стін))) Тому я з деякими розстаюсь без жалю. І навіть тішить думка, що когось ті картини можуть теж порадувати.

      До речі, можна до мене сміливо на "ти":)

      Видалити
    2. А мне нравятся их серия "Кожній молодиці хату, скриню й кицю", увидела отшив, такая красота, так ярко и вообще зацепило)) А картины с вышивкой у себя совсем не представляю, меня больше тянет на прикладную вышивку...Поэтому пока смотрю, решаюсь, хотя согласна, что сам процесс и результат, очень могут радовать. Уже решилась на первых два набора, правда от Luca-S, одна прикладная вышивка и даже одна картина, вот только ее одну и могу представить у себя на стене)
      Будет интересно следить за твоими отшивами. А твои авторские схемы - это отдельная история, всегда смотрю с восхищением!

      Видалити
    3. Для прикладних речей мені поки не вистачає майстерності. Наприклад, дуже люблю сумки, але треба вчитись, щоб їх гарно шити. Тож це ще попереду. Щодо інтер’єру я не переймаюсь, бо на зйомній квартирі в мене його і нема особливо, та картини — це те, на чому люблю зупинятись поглядом, кожна з них несе для мене якийсь особливий зміст, відомий тільки мені. Тож дивлюсь і думаю щось приємне. Колись, сподіваюсь, і з інтер’єром все нармонізується, уже у власній оселі:)
      Ну, і дякую на доброму слові про мої схеми:) буду старатись і вдосконалюватись:)

      Видалити
  3. вітаю!!! а я й забула, що моєму блогу було 2 роки...

    ВідповістиВидалити
  4. Отличные результаты за два года!
    ДИМ - это всегда отличный выбор, но и наша Мережка ничуть не уступает! У меня тоже в планах на будущее есть работы от Мережки.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Я Мережку вважаю нашим українським Дімом! За якістю розробок  — абсолютно не гірше!

      Видалити
  5. Чудові результати, є чим пишатися. Мережку обожнюю, згодна, що це український Дім. Бажаю багато натхнення)

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. дякую за побажання натхнення) це правда те, що дає силу

      Видалити