пʼятницю, 17 липня 2015 р.

Гольниця "Зухвалий півник"

Я доволі сумбурна вишивальниця, наприклад, дотепер хвостики-обрізки ниток у мене під час роботи над процесом просто складалися на столі (дивані, коліні) докупи, а потім викидались. Та час від часу якийсь нахабний партизанистий хвостик з часом знаходився то на моєму одязі, то ще десь у непідходящому місці. І нарешті я сказала собі: "Годі це терпіти!"

Правильні вишивальниці мають гарнесенькі баночки для збирання таких хвостиків. А окрім того, кришку такої банки можна перетворити на гольницю, бо в деяких процесах, вишиваючи однією голкою, я інколи думаю, куди її приткнути, поки витягаю нову нитку з органайзеру. Тож мені конче потрібен був ось такий аксесуар "два-в-одному" — гольниця і смітничок.
Банок у мене хоч греблю гати. А ось що таке маленьке вишити для кришки? Закортіло півничка.
Клаптик недорогої української канви кольору сірої мішковини. Нитки DMC. Чудовий півник знайшовся майже моментально ось тут, в цікавому блозі Ольги (Aliola).
Окрім півника, мені сподобалась сила-силенна мінісхем. Прямо очі розбіглись. Та взяла себе в руки і зупинилась таки на першому бажанні. Як бачите, я внесла деякі зміни до оригінальної схеми: зробила півня монохромним. А от запропонований авторкою варіант, думаю, чудово підійшов би на чохол для ножиць. Може, колись буде натхнення, зроблю для комплекту:) А поки — лише баночка-гольниця.



Сумнівалась, залишити банку прозорою чи "щось начаклувати". Не знаю, як назвати те чаклунство, що вийшло. Малювала акриловими фарбами, покривала лаком.
Думаю також, що цей мій виріб цілком підійде і для участі в проекті "Літо в стилі Рустік" від Juliet Morgendorffer. Принаймні, я надихнулась саме цими ідеями. Ну, і тепер всі хвостики будуть у повному порядку. Півник про це попіклується:)

6 коментарів:

  1. Тьху ти, а я думала, що там щось у сердині є))) Ще й хотіла запитати, що за смачності ти закрила))) А півник зачотний вийшов!)))))

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Кури люблять у смітті порпатись))))) Тож нічого смачного!)))

      Видалити
  2. Очаровательный петушок, бодрый и деловой!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. ага, мені дуже подобається, що він ніби крокує, діловий такий

      Видалити
  3. Классный петушок! А такая баночка очень нужная вещь в рукоделии =)

    ВідповістиВидалити