понеділок, 27 березня 2017 р.

Чорноморські мрії (Dimensions. Overlook cafe)

Коли я принесла до багетної майстерні цю вишивку, приймальниця-консультантка, оформлюючи моє замовлення, дала назву цій картині "Кримський пейзаж". "Це ж треба! — подумала я. — Як у нас співпали думки!" Звісно, набір Dimensions має іншу назву. Але для мене ця картина про Крим.


От порівняйте. Робота художника Sung Kim, на основі якої розроблено дизайн, що має назву Overlook cafe. А друга картина, авторства Олександра Мілюкова, — це Гурзуф, Крим. Правда, є щось спільне в цих пейзажах? Хай там як, я вишивала цей набір з серії міні-голдів з думкою про Крим, такий, яким я би хотіла його бачити і за яким я дуже сумую.
Sung Kim
Олександр Мілюков
Отже, набір. Я виграла його минулого року у групі Вышивка. Рисуем иголкой, беручи участь у вишивальному марафоні. А розкрила його в перші дні січня року нинішнього, не в змозі опиратись бажанню розпочати щось нове, невеличке, яскраве і певною мірою несподіване. В готовому вигляді вишивка зовсім мініатюрна: 18 х 13 см. Але скільки деталей вона має! І при цьому схема чудово продумана, бекстіч скрізь лічильний, дуже багато напівхреста. Окрім того, використовуються стібки з різною кількістю ниток, а також "ліниві маргаритки" і французькі вузлики. Нудьгувати не довелось! 
Окремо хочу відзначити бленди. Мені дуже сподобався зелено-синій бленд, якого в схемі доволі багато. Ніби море просвічує крізь зелень кущів і квітів. До речі, я помилилась у кількості ниток в двох блендах (треба було брати 3 нитки замість двох), але я пізно це помітила і перероблювати не стала. А так гори на другому плані були би трошки зеленіші. 

Написи у схемі я змінила: restourant став ресторацією, а cafe кавою. Білі квіти на передньому плані передбачались у схемі незашитими квадратиками канви, що справляло враження порожнини посеред композиції, тому ці квадратики я замінила на звичайний напівхрестик у дві нитки. 
 
Оформлення, як завжди, стало для мене несподіванкою. Я вже зрозуміла, що нема сенсу щось вигадувати заздалегідь, бо найчастіше в багетці я змінюю рішення, виходячи з того, що мені можуть там запропонувати. От і цього разу навіть і гадки не було про блакитне паспарту, а бачите, як все склалось.


Верталась з багетки я повз чудову затишну їдальню домашніх страв "Кримський укроп", яку відкрила в нашому місті родина переселенців з Криму, що не змирились з анексією і були змушені пустити корені у Запоріжжі. Така ось маленька деталь на додачу до моїх вражень від вишивки, сповнених любові і болю...

6 коментарів:

  1. Сашо, буде у нашому житті Крим, і з надписами "Ресторація" та "Кава", з лазурним морем та блакитними горами та затишними набережними! Обов'язково буде!

    ВідповістиВидалити
  2. Вітаю, землячко, я теж із Запоріжжя, дуже приємно знаходити у своєму місті таких чуттєвих рукодільниць, дуже гарна, яскрава робота, яскраве оформлення, гарні заміни. За Кримом теж дуже сумую, та сподіваюсь на краще...

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Щиро дякую за відгук!
      Як приємно бачити нових людей в коментарях! Як потеплішає і з'явиться більше часу в мене, хочу рукодільну зустріч в Запоріжжі влаштувати. :)

      Видалити
  3. Олександра неймовирно гарна вишивка, і дуже вдале оформлення! Небесний, чистий та мирний колір! Все буде добре і навіть краще!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Дякую! Я теж вірю, що в далекій перспективі більшість змін завжди на краще!
      А кольорами і сама тішусь))

      Видалити