суботу, 18 лютого 2017 р.

Piano blues

Думаю, багато хто помічав, як багато творчої енергії вивільняється, коли завершуєш якусь довготривалу справу. Звісно, це стосується і вишивальниць. От нещодавно я показала велику схему "Двоє" (за мотивами Олега Шупляка), яку я робила досить довго з певних причин. Та поставивши крапку в цій схемі, неочікувано для самої себе дістала з віртуальних шухляд розпочату схему, яку навіть не думала закінчувати, і... за кілька днів завершила.
Художник Remi LaBarre


Схема "Piano blues" — стовідсоткове дитя мого натхнення. Я не маю ілюзій щодо майбутньої популярності схеми, бо, незважаючи на привабливий сюжет, вона має доволі складну палітру. Треба мати досить витримки, щоб вишивати в таких відтінках. Але сюжет не давав мені спокою ще з тих  часів, коли я тільки-тільки починала робити перші кроки у схемотворчості під кураторством Ксенії Адоньєвої. Пам'ятаю, як я обрала кілька ілюстрацій, на яких планувала вчитись, серед них була і ця. Тоді ми з Ксенією не ризикнули за неї взятись, бо надто складною вона була би для навчання. Але любов — страшна сила. І саме закоханість у цей сюжет змусили мене повернутись до спроб адаптувати зображення для вишивки хрестом. Між іншим, у тій найпершій папці також лежали ілюстрації, що стали основою для схем "Максим Залізняк", "Гетьман Іван Мазепа" і "Прозора осінь". І от сьогодні, схоже, я закрила ще один свій гештальт.

Отже, "Piano blues", за мотивами картини Remi LaBarre. Впевнена, мало кого може залишити байдужим музика, що народжується в майстерній імпровізації і заколисує на своїх хвилях. Працюючи над схемою, я уявляла себе на самоті десь за столиком у напівтемному барі, наодинці зі своїми думками, розслаблену і спокійну. Впевнені і водночас трохи ліниві руки музиканта видобувають з піаніно не просто музику, а виймають душу, роблять це легко і навіть дещо недбало. І я знаю, що слухатиму цю музику всю ніч, не поспішаючи нікуди...
Розмір схеми: 148 х 200 хрестиків. Використано 23 відтінки в палітрі DMC/СХС (в тому числі 5 змішаних). Можна вишивати як на білій основі, так і на кремовій або ж вінтажній.
Придбати схему можна, написавши мені повідомлення через контактну форму.


Гарної музики вам цього вечора! І, звісно ж, вишивки.

2 коментарі:

  1. Незвична картинка, як на мене. Але знаєш, у мене чогось асоціація виникає з львіввськими батярами кримінального типажу кінця 19-го початку 20-то століття... (типу, я знаю, які вони тоді були))))))) Але чогось так..

    ВідповістиВидалити