пʼятницю, 11 березня 2016 р.

Вінтажна поштівка з метеликом (відшив)

А чи давно ви надсилали листівки звичайною поштою? А чи давно отримували паперові листи? Чи давно намагались прочитати листа між рядків і вгадували настрій людини за змінами почерку?
Фото і вишивка Наталії Біцко (за схемою Кульбабки)

Сьогодні я отримала від Наталії Біцко фото вишивки за однією з перших своїх схем, і чогось мені гостро закортіло написати комусь листа. А з вами поділюсь світлинами Наталчиної вишитої поштівки, яка вийшла в неї справді вінтажною.
Фото і вишивка Наталії Біцко (за схемою Кульбабки)
Фото і вишивка Наталії Біцко (за схемою Кульбабки)
Фото і вишивка Наталії Біцко (за схемою Кульбабки)
Фото і вишивка Наталії Біцко (за схемою Кульбабки)
Якщо обрати світлішу основу, то листя і стебла квітів, а також штампи і марка читатимуться краще. Зате в такому варіанті чарує контраст яскравого метелика і натуральної основи, на якій ненав'язливо проглядають контури квітів. Я рада, що Наталці сподобалось працювати з моєю схемою, адже, повторюсь, це одна з моїх перших спроб, і я мала деякі сумніви щодо результату. Та ніби все вдалося!
А от і традиційний процес роботи над схемою.
Процес схемотворчості
Розмір: 150 х 122 хрестики
канва кремова (в ідеалі, вінтажна, але світла)
22 кольори ДМС
хрестик, напівхрестик, бек
Схема від Кульбабки
Можна побачити, що в оригінальному зображенні значно більше різноманітних деталей, та я свідомо пішла на шляху спрощення, бо сама не люблю кілометри складного беку, а на невеличкому масштабі я би без нього не обійшлася. Повторюсь, можна зробити вишивку ще ефектнішою, використавши вінтажну основу, або ж тоновану власноруч.
JANE SHASKY
Наостанок хочу побажати нам всім тепла, весни, яскравих барв і "метеликів у животі":) Якщо ж вам сподобалась схема — пишіть мені!

Пишіть листи і надсилайте вчасно,
Коли їх ждуть далекі адресати,
Коли є час, коли немає часу,
І коли навіть ні про що писати.
Л. Костенко

4 коментарі:

  1. Я коли хвотіка свого отримала, дуже зраділа, шо фотообої на телефон сама можу собі фоткати.... я от дивлюсь як ти схеми розробляєш і заздрю - шо захотіла, те і зробила... Метелик крутяцький вийшов однозначно!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. дякую, Наталочко! На жаль, не все так просто. По-перше, далеко не все мені дається:) а по-друге, навіть те, шо дається, я все одно не встигну вишити, хоча хотіла би... але ж є інші розробки, які дуже подобаються і теж чекають черги!

      Видалити