понеділок, 7 березня 2016 р.

В — вчасність! Або як я конкурс проґавила, але схему амариліса зробила

В групі "Я вышиваю" нещодавно проводився цікавий конкурс дизайнерів вишивальних схем. Вирішила і я спробувати свої сили.


Особливість полягала в тому, що, по-перше, ілюстрації добирали адміни групи і розподіляли між учасниками випадковим чином. По-друге, був визначений термін (близько двох тижнів), протягом якого треба було створити схему і подати її на конкурс. Також зберігалась повна анонімність, ніхто не знав ані того, хто з дизайнерів бере участь, ані того, звісно, де чия робота. Оцінювали схеми члени журі, які були обрані з підписників групи теж рандомно.
Отже, доволі цікавий і незвичний формат конкурсу. Захотілось випробувати себе, чи зможу я створити пристойну схему за ілюстрацією, яку не оберу сама. Тематикою конкурсу були квіти і птахи, ілюстрації добирались приблизно в однаковому стилі.
Мені дісталась квітка амариліс. І я вже було почала розробляти схему, як мене захопив вир зовсім інших подій. Всі думки були спрямовані на участь у дитячому фестивалі книжок і творчості "Книголісся" в Запоріжжі. І коли в неділю, 28 лютого, ввечері я змогла нарешті видихнути після насиченого фестивального дня, то зрозуміла, що за два дні, які залишились до подачі готових робіт, я просто не встигну завершити свою квітку. Тому зняла кандидатуру з конкурсу і почала спокійнісінько і не кваплячись її малювати. Коли вже голосування було у розпалі, мене осяяло натхнення, і я доволі швидко, не відволікаючись на такі дрібниці, як миття посуду чи обід, завершила схему.
Процес схемотворчості
Параметри схеми такі.
Розмір у хрестиках 93 х 146. Використано 31 колір муліне DMC (+ 3 змішаних), повний хрестик, лічильний бек. 

Амариліс
Коли я оприлюднила готову схему, дехто висловив жаль, що я таки не встигла на конкурс, мовляв, могла би позмагатися з лідерами. Мені приємно було почути таку високу оцінку, тим більше, що учасників було 60, і серед них виявились як новачки, так і досвідчені дизайнери, наприклад, того ж Картеля. Та зрештою, найголовніший конкурс той, в якому ми змагаємось самі з собою:) Тому бажаю всім перемог саме в такому змаганні! 
А схему можна купити в мене або у складі одного з каталогів групи "Я вышиваю", куди увійшли й інші розроблені в рамках цього проекту схеми. Там багато краси, тільки зазирніть!

Немає коментарів:

Дописати коментар