понеділок, 1 лютого 2016 р.

Час оновити гардероб! (схема)

І знову мені запропонували ілюстрацію Євгенії Гапчинської, повз яку я не змогла пройти.

Цього разу зворушлива і трошки розгублена дівчинка, яка промовляє, що їй не треба дарунків, а лише любов. Сама ілюстрація могла би стати афішею до вистави "Прощальна сукня для фрау", яку нещодавно поставив на сцені Запорізького театру молоді актор і режисер Юрій Кулініч. Але оскільки не кожен з вас має змогу завітати до Запоріжжя на цю виставу, то скажу, що вона про дівчину з трагічним минулим, яка, шукаючи помсти, знаходить прийняття і прощення. Звісно, це лише моя асоціація, і сама картина, я впевнена, не несе ані частки драматизму, присутнього у виставі, тому облишимо театр і повернемось до ілюстрації.
Епізод з вистави "Прощальна сукня для фрау"
Я передбачала, що виникнуть певні труднощі з платтячками, деякі з яких намальовані якимись широкими мазками невизначених відтінків. Так і виявилось. Отже без блендів я не обійшлася. А десь, як ви можете бачити, взагалі відійшла від оригінального кольору. Бо, на відміну від художника, дизайнер схем дуже обмежений не лише палітрою ниток, а й кількістю кольорів, які він може використати.
Таким чином, я використала 46 відтінків DMC (з них 8 — змішаних). Розмір у хрестиках: 200 х 104. Щодо фону, то я зупинилась на бежевій основі, можливо, "під льон". Але брудно-рожева, близька до оригіналу, теж виглядатиме нівроку. Загалом, з фоном можна експериментувати.

У процесі розробки дехто в мене цікавився, а що як додати блискучу ниточку кудись у шалик чи сукню. Залишаю цей момент на вибір вишивальниць, мені самій цікаво, що може з того вийти. Якщо й робити щось блискучим у цьому дизайні, то особисто я спробувала би білу сукню з перехресними бретельками на спинці. Також у мініатюрних сережках можна замінити білі хрестики на бісер.
Окремої уваги заслуговує фраза: "Не дари мне подарков, подари мне любовь..." Якби цей дизайн вишивала я — то залишила б його без слів. Мені здається, що вони спрощують його, не залишаючи простору для фантазії. Окрім того, потрійна тавтологія муляє очі. Та, з іншого боку, часом тавтологія є продуманим прийомом. Можливо, виходячи з фрази, схему варто було би назвати, скажімо, "Дарунок". Та я все одно би спростила фразу до слів "Найкращий дарунок — любов...". Але в схемі дотрималась оригіналу. Писати ж чи не писати щось над дівчинкою — лишаю на ваш розсуд.
Ось, власне, і все, що я хотіла розказати вам про цей дизайн. СХЕМА НЕ ПРОДАЄТЬСЯ


6 коментарів: