суботу, 31 жовтня 2015 р.

Жовтень 2015: місяць подарунків і секретів

Непомітно жовтень добіг кінця. Поділюсь, яким він був для мене у вишивальному сенсі.
Моя рука і жовтень за вікном (фото Наталки Каріди)
Дві мої схеми увійшли до буклету Картеля Дизайнерів "Вишиті конверти". Дуже цікаво було обіграти пісенну тему в монохромі. Отже, вийшли ілюстрації до пісень "Ніч яка місячна" і "Несе Галя воду".
 

 
Між тим, порадувала відшивом за моєю схемою Наталка Олексишина, яка закінчила "Натурницю" за Т. Шевченком.
Натурниця, вишила Наталя Олексишина
А Олена Коваль буквально вчора завершила роботу над Хільдою. Олена обіцяла трошки згодом прислати її мені, щоб я змогла на власні очі оцінити, що вийшло. Та навіть по фото бачу, що руда бешкетниця вийшла чудова! От що значить, з натхненням малювалося — з натхненням вишивалося.
Бульбашки, вишила Олена Коваль
Наталка Лісовенко оформила Максима Залізняка. І тепер картина набула завершеного вигляду! Як на мене, вдале лаконічне оформлення.
Максим Залізняк, вишила Наталія Лісовенко
А ще надзвичайно мене порадувала Ліана Ковальчук, яка зробила мені несподіваний і дуже корисний подарунок до дня народження, який буде в грудні. Зате вже зараз я можу ним користуватись! Це невеличкий станок, що кріпиться на стіл, саме те, що мені потрібно. Я вже пристосувалась закріплювати нитку на початку, не зазираючи на виворіт, а робити так само в кінці не можу, перевертаю п'яльця. Та це мене не напружує ані трохи. Зате я звільнила ліву руку. 
 
Поки не можу показати вам, що то за процес у мене заправлений. Єдине, скажу, що він на Белфасті. Вперше працюю з льоном. Почуття поки змішані. Мені дуже подобається вигляд і тканина на дотик, а от хрестики і напівхрестики не виходять рівними. Думаю, проблема в натяжці, шматочок вирізала замалий для снапів і, відповідно, для п'яльців. Але зі станком все одно стан натяжки став кращий, бо я рукою не погіршую її постійно. Ну, і до того ж, вишиваю нитками СХС, можливо, на Белфасті вони теж лягають не так рівненько, як би це було з DMC.
Також у жовтні я вишила і оформила одну роботу, яку страшенно хочеться показати, але ще не час. 
Ось так, якщо коротко, минув мій вишивальний жовтень. Попереду нові плани — схеми і вишивки, а ще... Звісно, ж нові інтриги:) 

Немає коментарів:

Дописати коментар