понеділок, 31 серпня 2015 р.

"І повіє огонь новий з Холодного яру...", або перший відшив "Максима Залізняка"

Сьогодні я побачила світлини першого відшиву Максима Залізняка (за малюнком Юрія Журавля)! Вишила його Наталка Лісовенко, і тепер я з нетерпінням чекатиму, як же Максим оформиться.
Вишила Наталія Лісовенко
за схемою Олександри Сергієнко (Кульбабки)
Ось як писала Наталка про початок роботи над цією вишивкою: "Мені попалась на відшив чудова схема неоднозначної і загадкової постаті України, в тому числі мого рідного краю, — Макима Залізняка. Потяг до пізнання історії Батьківщини був прищеплений мені батьком ще з дитинства. І тепер я дуже рада з того, що, завдяки таким майстрам, як Олександра Сергієнко, моя любов до історії поєднується з любов'ю до вишивки..." Хоча до майстра мені ще вчитись і вчитись, та дуже приємно, що сюжети, які припали мені до душі, знаходять своїх вишивальниць!
Початок вишивки "Максима Залізняка"
(вишивала Наталка Лісовенко)
Наталка вишивала на Аїді 14 каунта, світло-сірій, як і передбачено дизайном. Нитки — частково DMC, частково СХС. Виявилось, що наш гайдамака з характером (хто б сумнівався!), і початок вишивки йшов важкувато: то значки переплутались, то номери ниток. Але згодом Наталка і Максим потоваришували:) 

Фото процесу вишивки
Деталі
Деталі
Мені було цікаво спостерігати, як на тканині з’являються хрестики і напівхрестики. Дуже хвилювалась, як воно вийде в результаті. Але побачивши сьогодні цього красеня, видохнула з полегшенням. Здається, все вийшло! А ви як гадаєте? 
Вишила Наталія Лісовенко
за схемою Олександри Сергієнко (Кульбабки)

6 коментарів: