понеділок, 3 жовтня 2016 р.

Свята Покрова (схема)

У яскравий день жовтня ставлю яскраву крапку у своїй новій роботі. Традиційно — думки, асоціації і цифри.

художник Олександр Охапкін

Ті, хто мене добре знають, можливо, будуть здивовані вибором сюжету для чергової схеми. Але картини Олександра Охапкіна мене не лишають байдужою відтоді, коли я їх вперше побачила. Власне, я не можу сприймати їх як ікони. Особисто для мене ці воістину шедевральні роботи мають значно більше глибини і змісту, ніж канонічні зображення святих.
 

 

 

Герої картин Охапкіна такі близькі, рідні, зрозумілі і лагідні, їхні очі не мають застиглого відстороненого виразу, а випромінюють тепло і турботу. І, знову ж таки, всі ці рушники, калинові гілки, оберемки пшениці, вишиті сорочки і намиста... А ще широкі інтуїтивні мазки, яскраві барви, історія у кожному сюжеті — все, як я люблю. Тож невже ви думаєте, я могла пройти повз?
Проблема була у виборі, та зрештою, я довго не вагалась. Чому Свята Покрова? На те є кілька причин. По-перше, вона нереально гарна, я замилувалась кольорами, поки творила схему. По-друге, Покрова Пресвятої Богородиці — це не лише християнське свято, а ще й День українського козацтва. Саме на Покрову козаки вирушали на зимівлю до своїх хуторів. Деякі історики також вважають, що в цей день була створена українська повстанська армія. З 2015 року цей день для нас також є державним святом — Днем захисника України.
Процес творення схеми
Працюючи над схемою, я подумки просила Всесвіт про захист і чарівну покрову для нашої землі та її синів і дочок. Богородиця на цій картині зовсім не сумна і не скорботна, а навіть усміхається кутиками вуст, і мені це дарує надію на те, що Всесвіт таки почує нас.
Тепер цифри. Розмір схеми: 194х260 хрестиків. Використано 75 відтінків, з них — 8 змішаних. Палітра DMC. Техніки: хрест, напівхрест, трохи 3/4 хреста (на очах), бекстіч ("назад голку"). Зашив повний. Раджу брати Аїду 16 каунта, хоча можна і 18, якщо зір дозволяє. Однак слід зауважити, що на 18-му каунті хрестики будуть пухкішими і товстішими, особливо це стосується ниток СХС (китайський аналог DMC).
Схема "Свята Покрова", дизайнерка Олександра Сергієнко
СХЕМА НЕ ПРОДАЄТЬСЯ

10 коментарів:

  1. Очень здорово! Такие глаза!!! Супер! Очень и картина красивая

    ВідповістиВидалити
  2. Поза "контактом", як можна можна придбати схему ?

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. скористайтесь, будь ласка, контактною формою вгорі цієї сторінки, я у відповідь вам надішлю реквізити і подробиці щодо придбання схеми.

      Видалити
  3. Схема св'ятої покрови продається?

    ВідповістиВидалити
  4. Доброї ночі.хочу купити схему.Як можна з Вами звязатися.Я так зрозуміла що по імейлу якій вище.Дякую.

    ВідповістиВидалити
  5. Олександра. На сьогоднішній день в нашій країні війна. Хочу вишити цю роботу, як оберіг для наших воїнів та передати в церкву УПЦ КП. Як можна з вами зв'язатися? Дякую завчасно.

    ВідповістиВидалити
  6. Добрий день. Напишіть, будь ласка, як з вами зв'язатися. Дуже хочу таку схему! 🙏🙏🙏

    ВідповістиВидалити
  7. Дуже сподобалися всі ваші картини але хочу попросити схему Покрови вона мене просто зачепила я вишиваю бісером і стараюся вишивати щоб получати від цього радість для себе і всіх хто бачить мої роботи

    ВідповістиВидалити