вівторок, 3 травня 2016 р.

Закохані папуги

Хотіла показати вам ці фото пізніше, але так кортить поділитись красою!


Сподіваюсь, що брат не читає мого блогу, і не побачить цю вишивку завчасно. Бо це подарунок йому на весілля.
Дизайнерка схеми — Світлана Січкар. Я давно спостерігаю за її творчістю, навіть маю одну з її пташок у себе в планах. Та коли побачила цих папуг — зрозуміла, що треба їх вишивати якомога швидше! Таку ніжністю випромінює ця парочка, що я не могла встояти.
Схема Світлани Січкар
Розмір вишивки у хрестиках: 95 х 143. Для основи обрала рівномірку Murano 32, колір ivory. Вишивала нитками СХС і DMC. Робота була дуже приємна, незважаючи на багацько блендів (14 штук). Всі вони створили м'які переходи і об'єм, особливо на пташиних грудках. Беку тут теж немало, але що справді порадувало — він дуже простий і продуманий, я дійсно відпочивала, коли малювала беком контури.
Трохи вишивального процесу

Бек, який робить дива
Оформлення обирала довго. Значно довше, ніж у будь-якій своїй попередній роботі. З одного боку, хотілось додати контрасту, щоб підкреслити помаранчево-абрикосові барви вишивки. З іншого — уникнути ситуації, щоб занадто яскравий багет чи недоречне паспарту відволікло на себе всю увагу. Та компроміс було знайдено. Результат — можете побачити на фото.




Сьогодні ми вибрались з родиною прогулятись Хортицею, тож я "вигуляла" свою парочку. Звісно, фотографувати, коли тебе з усіх боків смикають, не так вже й легко, тож знімків мало. Зате папуги посиділи і на кущику бузку, і у траві, і в заростях чистотілу. А зовсім скоро вони оселяться в іншому домі, і я сподіваюсь, будуть радувати око в інтер'єрі і нагадувати про один з найвизначніших днів для нової родини — день весілля!

3 коментарі: