четвер, 5 травня 2016 р.

Один станок — добре, а два — краще

Вчора отримала посилку з Хмельницького. І хочу поділитись радістю!

Про станок я мріяла вже два роки. Ще з моменту, коли я розпочала своїх ведмедиків від Dimensions. Але на той час я собі погано уявляла, як саме я вишиватиму, де в квартирі мені буде це робити найзручніше, як я організую нитки, як я сидітиму, вишиватиму я на п'яльцях, рамі чи снапах... Звісно, я передивилась безліч оглядів, фото, майстер-класів і все не могла визначитись з моделлю ідеального станка.
Зрештою, якось так склалось, що я відкрила для себе снапи, зараз у мене є два розміри, я дуже люблю на них вишивати. Тож стало ясно, що мені потрібен якийсь зручний тримач для них. До того ж, я сиджу за своїм столом у пів оберта, на столі дуже мало місця, а отже розміщати на ньому стандартний настільний станок буде елементарно незручно. Хотілось чогось компактного, такого, що легко прибрати, крутити і нахиляти у всі боки... І головне, щоб прикручувалось до столу для економії місця.
Подібний станочок мені подарувала Ліана. Дуже проста, лаконічна конструкція, мінімум місця на столі, є доступ до вивороту (треба лише підняти п'яльці).
Станок від Ліани
До того ж, в комплекті йде ніжка, з якою можна вишивати, наприклад, сидячи в кріслі (попою на цій ніжці). Я так не пробувала, але за моїм столом працювати на цьому станку — ідеально. Єдиний нюанс — стандартні п'яльці, які не можна замінити.
Зате я спробувала щось подібне до своєї мрії і остаточно зрозуміла, що ж мені треба. Тож коли побачила у своєї подружки Світлани (яка, до речі, вишиває дивовижні прикраси дрібнесеньким хрестиком!) фото станочка своєї мрії з тримачем для п'яльців, звісно, розпитала її, де вона купляла це чудо. Бо я хотіла таке саме, але щоб тримало снапи. Так я дізналась про групу майстра Олександра, одразу ж написала йому, оформила замовлення. І зараз я щаслива, що маю тепер приладдя, яке триматиме мої снапи замість мене:)
Дуже якісний, компактий станок, безліч ступенів свободи, можна оберати, нахиляти, налаштовувати повністю під себе. Зараз в мене процес за снапах із достатньо твердою канвою, не знаю, як поведе себе м'якіша тканина (та ж рівномірка, скажімо), чи не буде вона продавлюватись отими металевими вигнутими тримачами. Щоб додатково захистити канву від контакту з деревом і металом, я підклала шматочок білої тканини. Додатково зазначу, що станок вкритий лаком, всі деталі ретельно відшліфовані, в комплекті йде зручна закрутка для барашків, інструкція зі збору.



Вчора трошки вже протестувала станок в дії. І маю сказати, що я задоволена. Це саме те, що було мені треба! Цей станок дещо масивніший за отой перший, з п'яльцями, тож, залежно від процесу, їх можна міняти, що я і робитиму залюбки!
До речі, раз вже я показала процес на снапах, то скажу і про нього кілька слів. Це "Універсальний рецепт" від Ксенії Адоньєвої. Дуже люблю цей сюжет, маю власні з ним асоціації, про які обов'язково розкажу згодом. Вишиваю на Аїді 18 нитками СХС і частково DMC. А в результаті матиму ось таку картину:
Ось такі в мене новини, дякую, що не забуваєте і зазираєте в мій блог:)

4 коментарі:

  1. У меня тоже подобный станочек,только с лапой. Заказывала там же (судя по картинке) Редко ним пользовалась,неудобное кресло было. Сегодня купила кресло,думаю заказать дополнительный держатель для пялец и снапов.вот уж навышиваюсь))) и вышивать собираюсь тоже идеальный рецепт)))

    ВідповістиВидалити
  2. Саааша, собі такий самий хочу! Як він називається у нього в групі?

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. надішли йому мої фотки і скажи, що хочеш таке саме, мишонок з тримачем для снапів

      Видалити
    2. Дякую! Я вже навіть замовила)))

      Видалити