середу, 20 квітня 2016 р.

Хазяїн (схема)

Не дуже розумію сенсу вишивати тваринні "символи року", оці всі конячки-мавпочки-змійки. Але з усього тваринного товариства є виняток, якого я із задоволенням вишию сама трохи згодом.


І справа не в тому, що півень є символом наступного, 17-го року. Просто півень сам по собі з усіх боків чудовий птах! Свого красеня я вишиватиму підбором за схемою від Dimensions (дякую Ліані Ковальчук, яка допомогла з підбором матеріалу). Та до нього ще дійде черга і я сподіваюсь отримати свою порцію задоволення від процесу.
 

А ось нещодавно трапилась мені така чудова вінтажна ілюстрація, тож я не могла втриматись від того, щоб не обіграти її в схемі.
Процес схемотворчості
Розмір вийшов 147 х 84 хрестиків. Стібки: хрест, напівхрестик, трохи 3/4 хреста, бек. Використано 26 кольорів у палітрі DMC (враховуючи 4 змішаних). Бек, в основному простий, але є ділянки з дрібним беком (стіна будинку і трошки — курочки). Основа підійде кремова, бежева, вінтажна, натуральний льон. Єдине, обираючи основу, треба дивитись, чи не надто загубиться на ній фон (номери ниток 642, 644, 822). А загалом — можливі варіанти.
Хазяїн, схема від Кульбабки
Чимось мені ця схема нагадує мою "Поштівку з метеликом": яскравий центр композиції і блідий, графічний фон.
Назва народилась одразу: такий поважний, впевнений у собі красень — звісно ж, хазяїн! З ним і лад у курнику, і квочки курчат водять, і чужинці пташиному подвір'ю не загрожують. Хіба не чудово?:) Тож коли вам півник сподобався — пишіть мені, схему можна придбати. І дякую, що не забуваєте мій скромний блог.

3 коментарі: