понеділок, 9 лютого 2015 р.

Квітка пам’яті

Ми живемо в такий час, коли на наших очах народжуються нові українські легенди. Вони вкарбовують у себе сьогодення, його символи і змісти. Одним з таких символов для сучасних українців стала, безперечно, вежа Донецького аеропорту.


Хтось не так давно назвав цей аеропорт найгарячішою точкою інформаційної війни. І хоча в десятках інших точок в зоні АТО градус напруги бував не меншим, та суспільство особливо пристрасно стежило за долею українських "кіборгів". Звісно, всі вони з плоті і крові. Звісно, Україна вболіває за кожного свого захисника, який зараз там, на передовій. Тому для мене славнозвісна вежа — це символ Духу і незламності всіх наших воїнів. Ба більше! Українського народу.

У 20-х числах січня, коли новини з АТО стали тривожнішими, з’явилась в неті картинка, за яку я вхопилась, мов за рятівну соломинку. Схема народилась дуже швидко, і так само швидко, на одному подиху вишилась картинка. Ця вишивка рятувала мене тоді, коли хотілось впасти у відчай. А зараз, я сподіваюсь, вона теж може врятувати когось з наших хлопців, бо я виставила готову роботу на аукціон "Свій за свого".




За цим посиланням ви можете завантажити схему! 
Вишивайте, дівчата! Буду вдячна, якщо ділитиметесь фотографіями процесів і готових робіт.
Ну а я ділюсь з вами також слайд-шоу процеса вишики. А нижче — дві пісні, які звучали в моїй голові саунд-треком, поки я вишивала "Квітку". Нехай янголи захистять тих, хто захищає сьогодні нас! 

8 коментарів:

  1. Відповіді
    1. знайшли нову хазяйку маки!
      а грошенята хай помагають нашим хлопцям на передовій

      Видалити
  2. Гарна і водночас така сумна робота!

    ВідповістиВидалити
  3. В мене слів нема... Серце щемить...В цій роботі переплелись непохитність, нескореність та співоча краса і ніжність квітки, так само як і в народу України, який неможливо здолати.

    ВідповістиВидалити
  4. Не бачила цього малюнку. Нема слів...

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. я теж була вражена.
      до речі, це колаж, я потім знайщла оригінальний малюнок-мак

      Видалити