четвер, 26 лютого 2015 р.

Лютий 2015: про козацьку долю — широкий степ і волю

Як і обіцяла, вишивальний лютий присвятила всього одній роботі, бо треба ж її просувати! Результат перевершив сподівання. Картинка виросла суттєво, і, більше того, я встановила на ній особистий рекорд по кількості вишитих хрестиків.

Для України цей місяць видавсь геть непростим: Краматорськ, Маріуполь, Харків, вихід з Дебальцево, в тилу — істерія навколо долара і цін... Впевнена, що депресія та істерика лише знесилюють, позбавляють нас волі і снаги боротись. Вірите чи ні, а вишивка мене рятує. Хтось не може взяти до рук голку, коли негативні емоції зашкалюють, а я, навпаки, долаю власну тривожність лічбою хрестиків. В будь-якій незрозумілій ситуації — вишивай. Саме цим правилом я і керувалась в цьому місяці. Незрозумілих ситуацій було багато — хрестиків вишилось близько 9500 штук.
На другому аркуші схеми змінила тактику. Вишиваю тепер не квадратами, а змістовими шматками, так мені цікавіше, і тепер у другого козака є голова:)
Мені дуже дорогий цей сюжет. Начебто нічого особливого: дружнє рукостискання двох мужчин. Але якась така концентрація спокою і впевненості у цій картині, а ще постійне нагадування про те, що ми з вами, браття і сестри, козацього роду, про те, що слово ВОЛЯ зашифроване навіть у нашому гербі. І всі ці фонові думки надихають і дарують віру в перемогу України і кращі часи для всіх нас.

Було
Стало

6 коментарів:

  1. Сашо, яка вона сильна ця картина, яка неймовірно надихаюча та вселяюча віру!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. це правда!
      так хочеться вже скоріше її завершити і оформити!

      Видалити
  2. Така молодчинка ти, швиденько працюєш! ;-)

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. бо не відволікалась на інші процеси в цьому місяці (шиття і схемотворчість не рахуються:)))

      Видалити
  3. Дійсно прогрес вражає!!! Дуже хочеться подивитися на кінцевий результат!!! Адже ця вишивка дійсно є символом нинішньої боротьби!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. для мене скоріше символ підтримки Роду, зв’язку поколінь.
      Ми боремось на своїй землі, в нас живе пам’ять предків, і вона дає нам силу.

      Видалити