понеділок, 19 січня 2015 р.

Хлопчику, хлопчику... Казковий сад

От і прийшов час показати "Казковий сад" від ТМ "Мережка" в оформленні!



Робота виявилась надзвичайно приємною. Абсолютно не хотілось поспішати, Кожен хрестик вишивався із задоволенням. Весь час було відчуття, що, як не дивно, я вишиваю автопортрет! Настільки близький мені образ цього мрійливого хлопчика з книжкою, що читає при світлі ліхтарика. І невідомо, чи зараз день, чи зараз вечір, цей сад квітне десь у межичасі, тут приємно нікуди не квапитись і бути наодинці із собою.
Цей хлопчик трошки нагадує мого старшого сина, який зазвичай непосида, але бувають миті, коли він ось так усамітнюється з книжкою, хоч і не вміє поки що читати, але довго і уважно розглядає в ній картинки.
Бек трошки мене помучив, але як же він оживив картинку (порівняйте, як було)! Дуже сподобалось крутити французькі вузлики.


Оформити хотіла, аналогічно "Колисковій", у скромний білий багет, тільки з паспарту якогось ніжного бузкового відтінку. На жаль, в майстерні не знайшлось нічого підходящого. Тому довелось обирати з наявних варіантів, і зупинилась на відтінку зеленого. Багет теж вирішила поміняти, і вийшло ось так:

ТМ "Мережка", К-18 "Казковий сад"
Канва Аїда 16
Нитки DMC
Розмір 25х25 см
Вишивала з 22.09.2014 по 05.01.2015


Не скажу, що дуже задоволена оформленням. Воно-то ніби і непогано, але на моїх зелених шпалерах картинка губиться. Та поки залишу як є.
І перед тим, як вставити традиційне слайд-шоу з процесом, поділюсь піснею вокального дуету "Сестри Тельнюк" на слова Оксани Забужко. Вона часто звучала в моїй голові, поки я вишивала свого хлопчика:

"... Ти ковтаєш клубок гарячий,
Ти весь іще – з борсань і мерехтінь...
Хлопчику, хлопчику, я тебе бачу –
Але не можу застерегти..."


...

5 коментарів: