понеділок, 15 грудня 2014 р.

Сірий з помаранчевим. Косметичка і органайзер для вишивки

Цього літа одна добра людина на пару тижнів дала мені свою швейну машинку. Це зайвий раз мене переконало в тому, що я таки її хочу! В сенсі — машинку:) Тож з подарунком на день народження визначилась. І ось вона — моя нова подружка! Janome 423S.

Ще протягом отих двох тижнів раптового щастя я встигла пошити багато чого: парочку кривих косметичок, одну криву дитячу сорочку і — моя гордість! — криву папку-органайзер для невеличкого вишивального процесу. Епітет "кривий" я кажу не через зайву скромність, а цілком об’єктивно. Оскільки довід у мене в пошитті будь-чого нульовий, то навіть використовуючи майстер-класи, що знаходжу в мережі, не можу поки похизуватись пристойним результатом. А до відмінного — і взагалі, як до Києва рачки.Та похизуватись все одно хочеться, точніше, просто поділитись радістю від пізнання чогось нового:) Тому  не лякайтесь, і приготуйтесь, що гарних фоток не буде.
Сьогодні покажу органайзер, в якому зараз живе і розростається мій "Казковий Сад". А також найпростіша косметичка, яку зробила нещодавноі з тих самих матеріалів, що і органайзер.
Спершу органайзер. З того, що знайшла в Інтернеті, мене на сто відсотків не влаштував жоден варіант. Ті, що були у вигляді папки на зав’язках, я не схотіла, бо мені це здалось не дуже охайно і, до того ж, існує ймовірність, що з такої папки все випадатиме. Траплялись чудові валізки-сумочки на блискавці. Та то було для мене надто складно. Отже, мій варіант — щось середнє. В ньому мене влаштовує те, що, застібнувши блискавку, я можу бути спокійна, що все моє вишивальне приладдя залишиться всередині.




Основна тканина — бачила на своєму віку багато. Колись це була сукня моєї мами, дуже модна і стильна, її пошила моя бабуся, надзвичайно майстерна кравчиня! Пізніше я носила жакет, перешитий із сукні. Ще пізніше — шорти. І ось ці шорти попали тепер уже до моїх рук, і я на них відірвалась:) Дуже доречною виявилась помаранчева комбінована тениска, куплена в секонді за копійки, з неї я нарізала кишені, кружечки для декору і однотонні клапті на підклад. Також я використала холофайбер, і кожен кружечок аплікації в мене можна використовувати як гольничку. 




Шила, частково зазираючи в майстер-класи, частково інтуітивно, тому найкраще, що є в цьому органайзері — це кольори, які гріють мою душу, пам’ять про стильну мамину сукню, ну і ота подвійна внутрішня кишеня на блискавці ще більш-менш нічогенька:) Все інше, звісно, суцільна печаль. Та я не сумую, бо лише вчусь і отримую від цього задоволення. Ну, і зараз цей органайзер я активно використовую, отже, зусилля мої не були марними.
А тепер трошки фоток косметички, на яку я пустила залишки матеріалів, які зостались після попереднього мега-проекту:) Робила я її за цим майстер-класом. Наче все зрозуміло, але у мене все одно не вийшло так гарно, як в першоджерелі. Блискавку вшила криво. Але підклад не жується, як в одній з попередніх спроб, і те добре!  Мереживом замаскувала шов, бо сіру тканину довелось зшивати з двох шматків. А мереживо, між іншим, теж ще зі старих бабусиних запасів. 




Ось такий цікавий досвід. Планую в наступному році піти на курси кройки-шиття. Дуже хочеться навчитись робити гарні речі. Хто зна, може, це бабусині гени в мені прокинулись.

4 коментарі:

  1. Дуже гарні речі! Головне, що зручні і тобі до вподоби )))
    Я також мрію про швейну машинку. І такоже завдяки тому, що хочеться собі зробити власний органайзер для вишивки :)

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. дякую!
      а про машинку я давно мріяла. Але мрія то згасала, то спалахувала знову. А це вирішила, що годі мріяти, треба купляти і вчитись шити, раз це так цікаво і приносить задоволення:) скільки того життя, щоб все відкладати на потім!

      Видалити
  2. знаєш, в тому всьому найкраще те, що ти дуже творчо підійшла, і підібрала кольори, зробила імпровізовані гольнички, аплікацію велосипеда і т.д.
    дуже гарно!
    а шви з часом ставатимуть все рівнішими, головне - практикуватись і не боятись

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. дякую, Терезочко! буду практикуватись, куди ж мені тепер дітись))

      Видалити