вівторок, 23 вересня 2014 р.

Як все починалось...

Давно назріла потреба десь в окремому затишному місці ділитися радістю свого рукоділля. Як і будь-який інший вид творчості, вишивка теж потребує свого глядача і шанувальника. Відверто кажучи, в мене зовсім скромний вишивальний стаж: трохи більше року. Та за цей час я встигла закохатись у хрестики. Для мене це спосіб врівноважити емоції і впорядкувати думки. А якщо зважити на те, який неспокійний для України видався цей рік, то заспокійливий ефект улюбленого хобі виявився напрочуд доречним!

Ну, а почалося все доволі несподівано. Не знаю, чи то "вагітні" гормони так подіяли, але влітку минулого року мене чогось раптом занесло до рукодільної крамнички, де я попросила "щось для чайника". Мені продали маленький клаптик канви з нанесеним малюнком і нарізані під цей малюнок нитки. За це щастя я заплатила аж 15 грн. Цілком прийнятна ціна, щоб спробувати, що ж воно таке - той хрестик. Спробувала. Сподобалось. На половині малюнка допетрала секрети "ідеального вивороту". А також зрозуміла, що хочу вишивати на чистій канві по схемі. Тож одразу після закінчення свого "пробничка", я знову завітала до крамниці, але цього разу вибирала свій перший серйозний набір. Ним виявився букет тюльпанів від "Чудесной Иглы".
Обрала я його за співвідношенням ціни, розміру, і загального враження. Оскільки я не була ще досить впевненою у своїх силах, то на дуже дорогі набори навіть і не дивилась. З іншого боку, вишивати аби що тепер уже теж не хотілось. В цих тюльпанах мене підкупила кольорова гама, і, окрім того, я одразу вирішила, що подарую готову роботу мамі в її нову кухню.
Вишивала свої тюльпани я з задоволенням кілька місяців. Мені було цікаво і принципово дотриматись ідеального вивороту, хвостики ховала під хрестиками. Нарікань до комплектації набору не було, але тепер, коли я вже маю трохи досвіду, розумію, що нитки Bestex все ж таки не найкращі в роботі. Та результат мене потішив надзвичайно, а зараз радує мою маму.
На той момент я ще не додумалась робити фотографії процесу, тому покажу лише шматочок вивороту і оформлений варіант.

Чудесная Игла, 40-30
Канва Аіда 14, нитки Bestex
Розмір 32х26 см

Чудесная Игла, 40-30

Чудесная Игла, 40-30


4 коментарі:

  1. Побачила Вашу об'яву у "ВКонтакте" про відкриття блогу і зазирнула!
    Картинка дуже гарна, правда! Кольори класні! Давайте товаришувати! Так приємно бачити україномовні блоги по вишивці! Заходьте і до мене в блог - http://talyashechka.blogspot.com/)))

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Залюбки приєднаюсь)
      Будемо разом український простір краси)))

      Видалити
  2. і я шукаю українські блоги!!!! нас насправді багато, дівчата!!!

    ВідповістиВидалити