вівторок, 30 вересня 2014 р.

Вересень 2014: мрійливий хлопець, мужні козаки

Спробую започаткувати традиційну рубрику. Наприкінці кожного місяця звітуватиму про те, що є в поточних процесах.  Отже, мій перший вересневий звіт.

Виправте, якщо я помиляюсь, але у мене склалось враження, що чоловіча (хлопчача) тема значно гірше представлена у вишивальних сюжетах, ніж жіноча (дівоча). Є безліч наборів і схем з різноманітними жінками, милими дівчатками, феями, русалками, відьмами, але хлопців і, тим паче, чоловіків, яких хотілося би вишити принаймні мені, — не так уже і багато. А тим не менш з весни цього року душа бажала саме чогось такого. Може, це якось пов’язано з подіями в Україні, і тому кортіло знайти мужнього козака і втілити його у вишивці. Така собі своєрідна медитація, побажання сили і перемоги нашим чоловікам. Тож я надзвичайно зраділа, коли на одному з тематичних рукодільних сайтів побачила відшив схеми з журнала "Настуня". Якби не готова вишита робота, я, певно, не зважилася б на вишивку по журналу, та побачений результат мене переконав, що варто взятись за цю картину. Це ілюстрація Сергія Овчаренка до повісті Миколи Гоголя "Тарас Бульба". Пізніше я ще розказуватиму і про цього художника, і про повість, і про козаків, адже просто презентувати проміжні результати великої роботи, погодьтесь, трохи нудно. А поки я просто покажу ілюстрацію Сергія, за якою розроблена схема, початок процесу і той результат, який є на сьогодні.
художник Сергій Овчаренко
художник Сергій Овчаренко,
ілюстрація до повісті "Тарас Бульба"
Початок процесу 30.08.2014.
200х265 хрестиків
Канва Аїда 18, нитки DMC
~6700 хрестиків за місяць
 Ну, а паралельно з козаками я розпочала відносно невелику роботу за набором ТМ "Мережка". Це вже другий набір цього виробника, пізніше я поділюсь враженнями від знайомства з ним. Скажу лише, що робота надзвичайно тішить, і наразі мені дуже подобаються переходи кольорів у сорочці хлопчика. Планую в жовтні закінчити цю вишивку і знову поринути з головою в козацьку тему, бо роботи там ще не на один місяць.

ТМ  "Мережка", Казковий сад


6 коментарів:

  1. От казаков я в восторге!!! Хочу вышить в подарок ;) С удовольствием останусь и ПЧ и буду следить за Вашим продвижением в вышивке, свою смогу показать только готовую )))

    ВідповістиВидалити
  2. Сашенька, рекомендую убрать капчу, не удобно писать комментарии)) Что это такое и как убрать, можно прочитать здесь http://rigierukodelki.blogspot.com/2012/03/blog-post_7189.html

    ВідповістиВидалити
  3. Гарно) Давно дивлюсь на Мережку... Буду рада бачити вас і у себе в гостях http://vyshivalinka.blogspot.com/)

    ВідповістиВидалити