неділю, 22 квітня 2018 р.

Приборкання вогню. Тигр від Dimensions

Так часто буває. Десятки разів спокійно дивишся на якийсь дизайн, але в  якусь мить вистрелює думка: хочу!!! Так було і з цим тигром від Dimensions.


Tiger Chilling Out — Тигр, який розслабляється, охолоджується, відпочиває. Те, на що я купилась, — поєднання кольорів. Це пісня вогню і води. Яскраві жовтогарячі барви і прохолодні глибокі сині відтінки. Чорна основа підкреслює цей контраст.



Вишивка цієї роботи тривала протягом 2017 року. Треба сказати, що сам тигр вишивався відносно бадьоро, незважаючи на такі нюанси, як дрібна чорна Аїда (18 каунт), не найлегша схема, яка інколи скидалась на прогон, хоча я розумію, що передати фактуру шерсті не так вже і просто. Але половину дизайну складає вода, яка вишивається напівхрестиком в одну, дві, три нитки. Я не люблю вишивати напівхрестиком, тому передчувала, що діло затягнеться надовго. Власне, так і вийшло. Але зрештою, поставила собі за мету до Нового року вишивку завершити, що я і зробила!



Був момент, який мені як вишивальниці і дизайнерці виявився незрозумілим: хрестики у три нитки. Візуально вони практично ніяк не відрізнялись від "звичайних" двониткових сусідів, але життя дещо ускладнили. Глобальних труднощів, в цілому, жодних не виникло. Багато хто нарікає на "дубову" канву і необхідність колоти собі пальці, вишиваючи у три-чотири-шість ниток. Та я беру товстеньку голочку і пальці лишаються цілими:) А те, що канва "дубова" — особисто для мене плюс, бо стібки лягають доволі рівненько.

Йдучи оформлювати свого тигрика, я планувала яскравіші варіанти. Але, як завжди, виходжу з того, що є в наявності у багетці. В результаті, оформлення вийшло дуже спокійним, зате ніщо не відволікає від прекрасного величного тигра, який вирішив перепочити у спектону днину. Рекомендую дивитись на цю картину, коли хочеться видохнути після напруженого робочого дня, випустити пару, заспокоїти нерви, зробити подумки "пшшшш"))



Компакт-диски на задньому плані — елемент інсталляції
в рамках фестивалю Ленд Арт у Запоріжжі на Великому Лузі весною 2018 року:)
Тигр охолонув, відновив сили і знову готовий до переслідувань і поєдинків, до щоденної боротьби і беззаперечних перемог. Так! Мені подобається цей сюжет:)
І так! Я люблю Dimensions!

6 коментарів:

  1. Красень! І оформлення дуже вдале, мені здається, що більш яскраве оформлення "з'їло" б тигра. І так, Діменшенс рулить!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Так, ми пробували різні варіанти, але зупинились на цьому. Нічого зайвого, як на мене:)

      Видалити
  2. Дуже подобається і вишивка, і оформлення :) Я також не люблю напівхрест :)

    ВідповістиВидалити
  3. Так гарно розповіла про картину і дизайн, що самій захотілося вишити цього красеня😊... До речі, я також не люблю напівхрест 😣

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. От віриш, довгий час байдуже дивилась у бік цього тигра, а потім як перемнуло: треба!! Віє силою і впевненістю від картини:)

      Видалити